×

Pepparkaksvåfflor

Antal portioner : 4

Du behöver:

Pepparkaksvåfflor
125 g smör
4 dl vetemjöl
2 ägg
2 dl mjölk
2 dl kallt vatten
1 tsk bakpulver
1 krm salt
1 msk strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 msk pepparkakskrydda

Saffransgrädde
2,5 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
0,25 g saffran

Smör eller olja till gräddningen

Detta gör ca 8 våfflor.

Våffeljärn

Lägereldsvåfflor med smak och doft av julen. Perfekt som tilltugg vid glöggmyset eller adventsfikan.

Så här gör du:

  • Börja med att smälta smöret. Låt sedan smöret svalna.
  • Rör ihop de torra ingredienserna.
  • Häll sedan i mjölken, äggen, vattnet och det smälta smöret. Vispa tills det blir en slät smet.
  • Häll över smeten i en termos eller flaska och ta med dig ut.
  • Värm våffeljärnet genom att placera det ovanpå elden eller glöden så att det är riktigt hett innan du börjar grädda dina våfflor.
  • Pensla sedan järnet med smör eller olja.
  • Låt sedan våfflorna gräddas tills de är gyllenbruna. Håll koll på dem, detta kan gå fort.
  • Saffransgrädde: Vispa ihop grädde, saffran och vaniljsocker.
  • Servera med saffransgrädden och valfri sylt/bär.

Följ oss på Instagram

Vi älskar att se när ni använder våra produkter. Tagga @stabilotherm och dela dina bilder med #stabilotherm så att vi och andra kan inspireras av dina bilder.