Grillade skaldjur, perfekt till nyårsmiddagen. Dessutom mycket enklare att göra än vad man först kan tro.
Så här gör du:
- Koka hummern (om den inte är färdigkokt). Dela den sedan och ta bort magsäck och tarmar (detta görs med fördel hemma).
- Blanda ihop Smör, vitlök, persilja och lite salt. Smaka av så att du är nöjd (detta görs med fördel hemma).
- Trä upp räkorna på spett och pensla med sweet chillisås.
- Lägg på citron och/eller lime på grillgallret med köttsidan nedåt. Grilla tills de blir varma och får fin färg.
- Pensla hummerköttet med smörblandningen och lägg hummern på grillgallret med den köttiga sidan ner. Här räcker det med 30 sekunder- 1 minut.
- Lägg samtidigt på räkspetten. Grilla 1-2 minuter per sida.
- Pressa sedan över den varma limen och/eller citronen på både hummern och räkorna. Strö på lite flingsalt och hackad chilli efter smak.
- Servera med lite aioli och baguette.