×

Grillade skaldjur

Antal portioner : 2

Du behöver:

1 Hummer
Ca 20 vannameiräkor
1 Citron
1 Lime
25g smör
1-2 finhackade vitlöksklyftor
Lite persilja
Flingsalt
Chilli
Sweet chilli sås

Att ha till:

Aioli
Bröd

Grillade skaldjur, perfekt till nyårsmiddagen. Dessutom mycket enklare att göra än vad man först kan tro.

Så här gör du:

  • Koka hummern (om den inte är färdigkokt). Dela den sedan och ta bort magsäck och tarmar (detta görs med fördel hemma).
  • Blanda ihop Smör, vitlök, persilja och lite salt. Smaka av så att du är nöjd (detta görs med fördel hemma).
  • Trä upp räkorna på spett och pensla med sweet chillisås.
  • Lägg på citron och/eller lime på grillgallret med köttsidan nedåt. Grilla tills de blir varma och får fin färg.
  • Pensla hummerköttet med smörblandningen och lägg hummern på grillgallret med den köttiga sidan ner. Här räcker det med 30 sekunder- 1 minut.
  • Lägg samtidigt på räkspetten. Grilla 1-2 minuter per sida.
  • Pressa sedan över den varma limen och/eller citronen på både hummern och räkorna. Strö på lite flingsalt och hackad chilli efter smak.
  • Servera med lite aioli och baguette.

Följ oss på Instagram

Vi älskar att se när ni använder våra produkter. Tagga @stabilotherm och dela dina bilder med #stabilotherm så att vi och andra kan inspireras av dina bilder.