×

Använda Wood Stove Tower

Det ultralätta friluftsköket ”Tower” är din nya bästa friluftskompis. Med sitt kompakta format och praktiska forvaringsväska är den enkel att ta sig på turen. När magen börjar kurra är det bara att fälla upp den, sätta dit medföljande grillgaller och askbricka och börja elda med det som naturen har att erbjuda.

Tips och tricks.

  • Towers kubiska design gör den väldigt stabil. Men se ändå till att placera den på en plan yta innan du börjar elda och använda den, så att den står stadigt.
  • Vi vill lämna naturen i samma skick som när vi kom, så glöm inte att skydda underlaget med hjälp av den medföljande askbrickan.
  • Grillgallret ska ligga stadigt och inte glida runt. Märker du att det flyttar på sig så har det hamnat uppochner. Väldigt lätt hänt, händer den bäste.
  • För att eldupplevelsen ska gå så snabbt och smärtfritt som möjligt, brukar vi börja med en bra grund. Börja med att lägga en bädd av näver eller tidningspapper ovanpå gallret så undviker du att kvistar och små pinnar ramlar igenom. Och du, snåla inte! Fyll på med rejält av bränsle redan från början.
  • Glöm inte bort att stål blir varmt, väldigt varmt. Var därför försiktig när du hanterar ditt friluftskök. Behöver du öppna luckan för att fylla på med bränsle så ta hjälp av en pinne eller grilltång. Eller använd grytvante eller värmetåliga handskar. Försök inte att flytta eller ta på det innan det har svalnat.
  • Slutligen, se till att askan har svalnat innan du häller ut den. Och låt Tower svalna innan du plockar ner den i väskan och går vidare.
Såhär enkelt är det att använda Wood Stove Tower.

Matlagningstips

Så vad ska du laga på din Tower? Ja, egentligen är det bara fantasin som sätter gränser. Använd grillgallret för att grilla kött, fisk eller kyckling. Eller använd den som en spis och ställ dit en av våra populära Jägarstekpannor och släng ihop en pyttipanna eller klassisk kolbulle. Behöver du fylla på med lite kokkaffe så går det utmärkt att ställa en av våra kaffepannor direkt på gallret.

Ut och njut!

Följ oss på Instagram

Vi älskar att se när ni använder våra produkter. Tagga @stabilotherm och dela dina bilder med #stabilotherm så att vi och andra kan inspireras av dina bilder.